Expositie

‘Kinderen zoals jullie, de lotgevallen van joodse kinderen uit Gooise Meren’. Aan de hand van zes persoonlijke verhalen van kinderen (en hun ouders) wordt de Holocaust in bevattelijke taal en aansprekende beelden op acht panelen gepresenteerd. Op een kaart van Naarden en Bussum staat aangegeven waar joodse kinderen woonden die de oorlog niet hebben overleefd. Van de expositie is ook een toegankelijk vouwblad gemaakt met foto’s en ingekorte verhalen.

In 2020 en 2021 vonden wegens de corona-maatregelen helaas geen exposities en workshops plaats. In mei 2022 hoopt het Holocaust Comité Gooise Meren die weer te kunnen hervatten.

In 2019 werd van 23 januari tot en met 15 februari de expositie ‘Kinderen zoals jullie, de lotgevallen van joodse kinderen uit Gooise Meren’ gehouden in de hal van het gemeentehuis van Gooise Meren.
Aan de hand van zes persoonlijke verhalen van kinderen (en hun ouders) werd de Holocaust in bevattelijke taal en aansprekende beelden op acht panelen gepresenteerd. Op een kaart van Naarden en Bussum was aangegeven waar joodse kinderen woonden die de oorlog niet hebben overleefd. Van de expositie is ook een toegankelijk vouwblad gemaakt met foto’s en ingekorte verhalen.

De expositie ‘Kinderen zoals jullie’ werd door honderden inwoners van Gooise Meren en daarbuiten bezocht. Ook de leerlingen van de basisscholen die aan de workshops meededen bezochten de expositie, met daarbij een aan hun leeftijd aangepaste toelichting.  

De expositie trok grote belangstelling. De interesse was groot en er werden vele vragen gesteld. Deze werden uitvoerig beantwoord. Op de leestafel lag alle documentatie.

Video-impressies ( met dank aan Annet Betsalel en Nefesh producties )