Workshops

Tijdens de workshops verdiepen scholieren zich op interactieve wijze in de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust, het verzet en de onderduik. Zij schrijven brieven  aan de geportretteerde kinderen uit de expositie, bouwen illegale radio’s die echt functioneren, maken verzetskranten  op oude typemachines en vervalsen bonkaarten en stempels.

In 2019 en 2020 hebben verschillende scholen uit de Gooi en Vechtstreek gebruik gemaakt om aan workshops deel ter nemen, naast het bekijken van de expositie ‘Kinderen zoals jullie’.

Tijdens de workshops verdiepten scholieren zich vol overgave op interactieve wijze in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust, het verzet en de onderduik. Zij schreven brieven aan de geportretteerde kinderen uit de expositie, bouwden illegale radio’s die echt functioneerden, maakten verzetskranten op oude typemachines en ‘vervalsten’ bonkaarten en stempels.

In totaal ging het om 25 groepen met zo’n 600 leerlingen uit het basisonderwijs. In het gemeentehuis was in 2019 voor de workshops een aparte ruimte beschikbaar gesteld, begin 2020 waren er ruimtes ter beschikking gesteld in Muiden en Muiderberg en daarnaast diende ook de synagoge van Bussum als locatie voor de workshops.

Klik hier voor een compilatie van de resultaten

Video-impressie ( met dank aan Annet Betsalel en Nefesh producties )